Woensdag 19-10-2006
She-Ra is, naar alle waarschijnlijkheid,  inmiddels twee weken zwanger. Over twee weken laten we een echo laten maken en dan kunnen wij met zekerheid zeggen of ze zwanger is. Inmiddels is haar gedrag wel veranderd: ze is aanhaliger en (nog) rustiger geworden. De grootste verandering was vrijdagavond. Janwillem en ik hebben "het" langzaam zien gebeuren en er ook erg van genoten. Ayla was inmiddels dominanter ten opzichte van She-Ra, hetgeen wij rustig laten gebeuren, want She-Ra voelt zich hier prima bij en Ayla ook. Er kunnen namelijk serieuze problemen ontstaan als de mens aan de rangorde gaat zitten rommelen. Ayla kwam vrijdagavond bij ons en na een superenthousiaste begroeting naar ons en She-Ra toe, gebeurde het volgende: Ayla rook lang en intensief aan She-Ra en nam langzamerhand een lagere houding aan, terwijl Sheer een "iets" hogere houding aannam. Deze nieuwe rangorde hield het weekend stand en is als volgt te verklaren: in de natuur mag alleen de alpha-reu (de allerhoogste reu in rang) de alpha-teef (de allerhoogste teef in rang) dekken. Ayla heeft geroken dat She-Ra zwanger is en wist direct haar plaats. Antropomorfisch zou je kunnen zeggen: Ayla heeft geroken dat She-Ra zwanger is en gedacht: "She-Ra is zwanger, dus is zij de alpha-teef. Antropomorfie wil zeggen: menselijke gevoelens in dieren leggen. Of dit allemaal terecht is vermeld ik over twee weken op deze pagina.

Woensdag 02-11-2006
She-Ra is echt zwanger!!!! We hebben een echo laten maken en er waren ampullen met kloppende hartjes te zien!!!!!!!!!!! Het wordt nu aftellen.........................

Zaterdag 19-11-2006
Sheertje is nu 6 1/2 week zwanger en alles gaat prima met haar: Ze is (nog) rustiger en wil graag knuffelen. Ik geniet heel erg van haar en bemerk elke keer weer dat het voor ons de ideale hond is: buiten enthousiast, wil graag achter een balletje aan, houdt van lopen naast de fiets en is gek van zwemmen en binnen is zij de rust zelve. Sinds haar loopsheid en zwangerschap heeft ze niet meer gezwommen, maar ze loopt nog wel naast de fiets. Volgende week ga ik de werpkist ophalen zodat ze daar alvast aan wennen.

Vrijdag 25-11-2006
Onder toeziend oog van She-Ra heeft Janwillem de werpkist in elkaar gezet. Zodra de kist klaar was ging zij er vanzelf inzitten.

Zondag 04-12-2006
Op het moment dat ik dit schrijf ligt Sheertje naast mij op haar kussen. Ze slaapt veel, eet goed (haar normale voer met een paar lepels Biogarde) en ik ga om de twee uur buiten een rondje met haar lopen. Ook ben ik haar temperatuur aan het opnemen. Over het algemeen heeft een zwangere teef een lagere temperatuur dan normaal. She-Ra heeft een gemiddelde temperatuur van 37,5. Uiterlijk 48 uur voor de bevalling daalt de temperatuur, onder invloed van hormonen, ineens met gemiddeld meer dan een hele graad. Vlak voor de bevalling stijgt de temperatuur dan weer en dan kunnen we er vrij zeker van zijn dat de eerste pup binnen 24 uur geboren zal worden. Ze zit nu nog steeds rond de 37,6.

Dinsdag 06-12-2006
She-Ra is voor de tweede keer moeder geworden.