Zaterdag 28-03-09: Atesh Ayla di Casa She-Ra is gedekt door Crystal Moon's Justa' Magic Breeze Nederlands Jeugdkampioen 2008/Nederlands Kampioen 2009. 
Eind mei hopen wij pups van dit geweldige tweetal te krijgen.

Dekking
Dekking
Twee weken zwanger
Twee weken zwanger

Zaterdag 11-04-09: Ayla is inmiddels twee weken zwanger. Ze vertoont in elk geval "zwangerschapsverschijnselen". Dit weekend is ze bij ons en ze heeft er veel moeite mee dat Shanti loops is. In de natuur wordt meestal alleen de ranghoogste teef gedekt, en Shanti is de ranlaagste van onze drie dames. Ayla gaat regelmatig over Shanti heen staan en Shanti maakt zich dan heel klein: dit is heel natuurlijk gedrag, en het is geweldig om te zien.

Vrijdag 24-09: Ayla is inmiddels vier weken zwanger. Vandaag is een echo gemaakt en daarop waren de vruchten te zien.

Vrijdag 29-05-09: Ayla is moeder geworden van vijf reuen en vier teefjes. De bevalling is buitengewoon goed en zonder comlicaties gegaan!!!! Moeder en alle puppenkids maken het goed.

Zes weken zwanger
Zes weken zwanger
Acht weken zwanger
Acht weken zwanger

Zondag 10-05-09: Ayla is afgelopen vrijdag bij ons gebracht en zal tot en met haar hele kraamtijd bij ons blijven. Ze is overduideijk zwanger: haar buik is dik en ze is nog knuffeliger dan dat ze altijd al is. Ondanks dat het best wel druk is met drie honden, ik kan ze niet steeds alle drie tegelijk uitlaten, is het wel genieten. Binnen is geen enkel punt, ze zijn heel rustig.

Zondag 24-05-09: Ayla is acht weken zwanger en we gaan de laatste week in. Op de foto is het niet zo te zien, maar ze is echt dik......... we zijn benieuwd hoeveel puppen ze krijgt. Haar gedrag is prima: aanhalig, ze eet nog steeds goed, is lui, maar dat mag. De werpkist met Ayla's kussen erin, staat inmiddels klaar in de kamer en buiten de twee kussens van de andere dames heb ik ook "mijn" Fatboy® plat gelegd, met een fleecedeken erover, zodat het niet zo glad is, en daar mag Ayla dan ook op liggen. Degene die het meest in de wepkist ligt is echter onze diva She-Ra; dat was de vorige keer ook het geval. Nu zijn onze dames gelukkig heel makkelijk en eisen niet hun eigen plek op, dus als ik Ayla in de werpkist wil hebben, gaat Sheertje er gewoon uit en gaat Ayla daar ligggen. Shanti neemt de plek die over blijft, zij weet haar plaats ;-).
Met Ayla loop ik geen grote stukken meer, want daar heeft ze echt geen zin meer in.
We wachten alles met spanning af..........................

29-05-09: De laatste dagen neem ik Ayla's temperatuur twee keer per dag op. Uiterlijk 48 uur voor de bevalling daalt de temperatuur, onder invloed van hormonen, ineens met gemiddeld wel een hele graad. Vlak voor de bevalling stijgt de temperatuur weer en dan kunnen we er vrij zeker van zijn dat de eerste pup binnen 24 uur geboren zal worden. Vanochtend was haar temperatuur een halve graad gezakt........ ook heeft ze haar eten niet opgegeten................