Shanti is een dochter van Judy of the Heart of Lothian en de Braziliaanse importreu Lothians Vencer Kann Schimmelpfeng (Cedor). 
Shanti is Sanskriet en heeft als betekenis `Vrede`, een andere betekenis (ook uit het Sanskriet) is:`Ik groet het licht in jou'.
Shanti is een enorme knuffelkont en één van haar grootste hobbies is dan ook heel dicht tegen je aan kruipen om gekuffeld te worden. Shanti is stapel op balletjes apporteren en kan daar haast geen genoeg van krijgen. Binnen is het een hele rustige hond.
Een andere liefde van haar zijn kinderen. 
Shanti is een grote, elegante, spierwitte teef met grote donkere ogen.
Zij heeft ook haar steentje bijgedragen bij de opvoeding van alle kinderen van Ayla.

Show- en overige uitslagen

Op de jongehondendag van de ZWHVN op 14-09-08 heeft zij haar eerste show gelopen.
Aangezien ik niet van shows lopen houd, sta ik niet echt gemotiveerd in de ring, hetgeen natuurlijk een "uitwerking" heeft op Shanti. Desondanks kreeg Shanti een mooie ZG en een heel mooi keuringsverslag, waarmee ik heel tevreden ben.
Ik ga liever met de dames naar het bos, strand of hei, maar aangezien mijn plan is om van haar een nestje te "krijgen" met haar, ben ik verplicht een aantal kwalificaties te halen.

Zaterdag 9 mei 2009: Vandaag is Shanti (Charmed One of the Heart of Lothian) op de, met een sterk bezet deelnemersveld, CAC-show in Alkmaar: Beste uit haar groep, Beste teef (CAC) en uiteindelijk zelfs BESTE VAN HET RAS (BOB) geworden met een schitterend keurverslag.
Aangezien showen niet "mijn ding" is, was ik dan ook totaal overrompeld door dit enorme succes. De keurmeester, mevr. F. Zijdenbos-Jansen vertelde mij dat ze Shanti een "hele mooie, elegante hond" vond.

HD-A, NBW 40, ED-vrij, MDR1: +/- ,DM: N/DM, schofthoogte 62 cm

Shanti heeft drie nestje gehad:

 22-03-2011 Shanti - Tender Talos of the Heart of Lothian
 29-04-2012 Shanti - Snoweyriver Schumbastar

 22-05-2013 Shanti - Obi