13-12-2001 - 03-03-2014  Lieve She-Ra, dank je wel voor al je liefde. Voor altijd in mijn hart..................

Op 03-03-2014 heb ik tot mijn onbeschrijvelijk grote verdriet onze She-Ra in moeten laten slapen..................... mijn "once in a lifetime hond".......

Hieronder mijn afscheidsfilmpje van haar. Onder dit filmpje de beschrijving van She-Ra, die ik gemaakt heb toen zij nog leefde.........................
 

Iedere hond is bijzonder en elke keer denk je weer dat je nooit zo'n leuke, lieve of slimme hond kunt krijgen als de hond die je op dat moment hebt. Na Haika dacht ik nooit meer zo'n geweldige hond te krijgen als Haika .......................

Toen wij She-Ra als pup kregen, heb ik dan ook regelmatig gedacht: je bent een heerlijk beest, maar Haika.............................. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat ik nooit meer zo'n lieve, zachte, vriendelijke en leuke hond zal krijgen als She-Ra. Ga ik hiermee weer in de "fout"? .................. Ik denk het niet....................................... Objectief gezien is She-Ra een hele, lieve, zachte en vriendelijke hond.................. Het is voor mij een echte "once in a lifetime" hond.
In de rasstandaard van de Zwitserse witte herder staat dat ze "terughoudend tegenover vreemden" (kunnen) zijn. She-Ra daarentegen begroet iedereen (mens en dier) die bij ons binnen komt met een vrolijk kwispelende staart en een "cadeautje" in haar bek. Dit gedrag wat zij in eerste instantie zelf al vertoonde, zijn wij gaan belonen, zodat het nu een gebruikelijk ritueel is. 
Het voordeel hiervan is, dat zij niet blaft, want ze heeft iets in haar bek en een ander groot voordeel, vooral voor kinderen en met name kinderen die bang zijn voor honden, is dat ze iets in haar bek heeft en dus niet kan bijten, iets wat zij absoluut niet zal doen, maar iemand die bang is gelooft dat toch niet. Het is elke keer weer een schitterend gezicht als wij 's morgens beneden komen en She-Ra en Shanti, en als Ayla er ook is zij ook, met een cadeautje in de bek ons "toe staan te kwispelen". 

Buiten de normale elementaire gedragingen, heb ik haar een aantal "kunstjes geleerd", die ik vooral aan kinderen laat zien en vooral aan kinderen (of volwassenen) die bang zijn voor honden. Het favoriete kunstje vind ik het zwaaien.... ik laat haar zitten en geef vervolgens het commando "hallo", ze tilt haar rechterpoot op en spreidt haar tenen enigszins... het lijkt dan net of ze zwaait. Niet alleen kinderen zwaaien naar haar, maar ook volwassenen. Men vergeet zijn angst en op de vraag of ze het "hondje willen aaien" wordt bijna altjd positief gereageerd. Soms willlen ze zelfs samen met mij een brokje geven: ik houd mijn hand onder de platte hand van het kind, waarop She-Ra heel voorzichtig met haar lippen het brokje van de hand afpakt.

Enkele andere kunstjes zijn het "mooizitten, "buikje zien", "omrollen, "schaam je"en "high five". De naam She-Ra heeft als betekenis: She = zij en Ra = een oud Egyptische zonnegod. In het Ivriet heeft het als betekenis "van mij naar jou".

She-Ra heeft twee nestjes gehad:

  • Haar en ons eerste nestje op 13-10 2004 samen met Odin Calo of the Heart of Lothian
  • Haar tweede en laatste nestje op 06-12-2005 samen met Baron von Schloss Stutensee (Baron)

De verslagen van deze twee nestjes zijn te zien in het menu aan de linkerzijde. 

Show- en overige resultaten:

  •  IJsselshow te Zwolle 11 oktober 2003  Plaatsing: 1 U(itmuntend)
  •  Bleiswijk 1 november 2003  Plaatsing: 1 U(itmuntend)

Aangezien ik niet echt van showen houd, heb ik het bij deze twee shows gelaten.

HD-A, NBW 38, MDR1 +/-, schofthoogte 59 cm.

StamboomSheRa