Vrijdag 5 maart 2004 zijn wij met She-Ra naar Alma Groot, van de kennel of The Heart of Lothion, geweest om kennis te maken met Odin. Het allerbelangrijkste voor ons is om een combinatie te hebben van twee honden met een goed karakter. Alhoewel wij in eerste instantie naar Odin gingen kijken om ons te oriƫnteren, hebben wij direct besloten om Odin als toekomstige vader van onze toekomstige pups te nemen. Odin heeft een vriendelijk en vrij karakter en is een prachtige hond, dus waarom zouden wij verder kijken?? We moeten nog wel een tijd wachten, want als alles gaat zoals het moet gaan, zal She-Ra eind juli loops worden, hetgeen inhoudt dat zij eind juli/begin augustus gedekt zal worden.


She-Ra is loops

Woensdag, 28 juli 2004 is She-Ra loops geworden! Omdat niet iedereen kynoloog is wil ik dit graag toelichten. Een teef wordt meestal twee keer per jaar loops, de hele loopsheid duurt een week of drie, en ergens tijdens deze loopsheid is zij dekrijp. Deze "dekrijpheid" kan vrij exact bepaald worden bij de afdeling Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Dit wordt bepaald door het progesterongehalte in het bloed te meten. De eerste keer krijgt zij een groot lichamelijk onderzoek en wordt voor de eerste keer bloed afgenomen. Het progesterongehalte is dan nog laag, daarom wordt zij om de dag geprikt om het gehalte te bepalen, zodat zij op het juiste moment gedekt kan worden.


Progesteron laten bepalen en ............ de dekking

Maandag 2 augustus 2004 ben ik voor de eerste keer met She-Ra naar de afdeling Diergeneeskunde van de UU geweest. Ondanks dat wij hier voor de eerste keer waren, begroette She-Ra de dierenarts en de aanwezige studenten alsof het bekenden waren. Natuurlijk is zij diverse keren bij onze eigen dierenarts geweest, waarbij de behandelingen (anaalklieren uitknijpen, grasaar uit het oor halen) niet altijd pijnloos waren, maar het maakt Sheer eigenlijk allemaal niet uit, ze gaat vol vertrouwen de behandelkamer binnen en begroet de dierenarts altijd vol enthousiasme en als de behandeltafel niet op de allerhoogste positie staat, springt zij nog op de tafel ook. Ook hier waren wat minder prettige handelingen, maar zij heeft amper een kik gegeven en ik ben dan ook best trots op haar. De dierenarts heeft met mij afgesproken dat in de komende periode, wanneer She-Ra dekrijp is, ik 's middags tussen 12.00 en 14.00 uur gebeld zal worden. Aangezien het nu (pas) de zesde dag van de loopsheid is, is er van dekrijpheid nog geen sprake en zullen wij woensdagochtend voor 8.30 uur weer aanwezig zijn om bloed te laten prikken.

Woensdag 4 augustus 2004 gingen wij voor de tweede keer naar Utrecht. Normaliter ga ik tijdens warme dagen altijd met She-Ra naar de "Stille Plas" om te wandelen en haar te laten zwemmen. Maar tijdens de loopsheid mag ze niet zwemmen omdat er een open verbinding met de baarmoeder is, dus moet ik iets anders doen. Ik zat dan ook om 7.00 uur 's morgens op de fiets zodat wij allebei een beetje wakker konden waaien. Hierna stapten wij in de auto om keurig op tijd aan te komen bij de faculteit Diergeneeskunde. Toen wij aan de beurt waren, stoof She-Ra alweer de behandelkamer binnen. Het was dezelfde dierenarts, maar er waren nieuwe studenten. Geen probleem voor Sheer, ze stond al op de behandeltafel. Eerst werd er met een scoop (vaginaal) gekeken en vervolgens werd bloed geprikt. De dierenarts vertelde mij, dat het er naar uitziet dat ze waarschijnlijk begin volgende week gedekt zal worden. Iets wat Alma Groot, de fokster van Odin, mij ook al verteld had. Ik zal vrijdag dan ook naar alle waarschijnlijkheid weer vroeg op moeten staan om bijtijds in Utrecht te zijn.

Vrijdag 6 augustus 2004 zijn we weer naar Utrecht gegaan. Ditmaal stond de behandeltafel op de laagste stand dus Sheer stond er al weer op. Ook nu werd er bloed geprikt en met de scoop gekeken. Sheer heeft zich weer keurig gedragen. De dierenarts constateerde nu wel al wat invloed van het hormoon progesteron, dus we zijn op de goede weg. Vandaag kreeg ze ook wat meer belangstelling voor reuen, en een van haar vrienden, de bullmastiff King, vond haar ook wel aantrekkelijk. Ze draaide zelfs haar staart ook wat opzij. Deze reflex is een vereiste voor de dekking; het is een soort "uitnodiging" voor de reu. Wij denken (en hopen) dat we maandag "groen licht" krijgen. Odin woont in Hensbroek, dus we zouden er maandagmiddag, als we inderdaad de uitslag krijgen tussen 12.00 en 14.00 uur, prima naar toe kunnen rijden.

Maandag 9 augustus 2004 voor de vierde keer naar Utrecht. Wij waren er eigenlijk een beetje van uitgegaan dat het vandaag of morgen zou gaan gebeuren. Jammergenoeg was dit niet het geval. Sheer werd weer bekeken en bevoeld en uiteraard werd bloed afgenomen. De dierenarts zei tegen mij dat ze mij in elk geval rond 12 uur zou bellen. Rond 12 uur ging inderdaad de telefoon en werd mij verteld dat er een duidelijk stijging is en dat het er naar uit ziet dat donderdag de grote dag zal worden. Woensdag 11 augustus worden wij weer verwacht en dan zal het precieze tijdstip voor de dekking bepaald worden. Omdat ik Alma vrijdag had ingelicht dat het maandag wel eens zou kunnen gebeuren, heb ik haar direct een mailtje gestuurd om haar te laten weten dat het nog geen tijd was. Een groot voordeel is in elk geval dat het niet tijdens deze enorme hitte hoeft te gebeuren, want het weer word gelukkig (in elk geval voor mij en She-Ra) een stuk minder. Sheer en ik kunnen dan weer gewoon op stap en lekker wandelen en fietsen.

Woensdag 11 augustus 2004 zijn She-Ra en ik voorlopig voor de laatste keer naar Utrecht geweest. Dit keer was er een andere dierenarts en andere studenten. Ook nu kon ik weer trots op Sheer zijn, want ze liet alles vrolijk toe. Dat de dierenarts er vertrouwen in had dat de dekking heel binnenkort plaats zou moeten vinden bleek wel uit het feit dat hij, voordat de uitslag bekend was, het verstandig vond om nu al een afspraak te maken voor de "drachtbegeleiding". Deze afspraak is gemaakt voor vrijdag 10 september. Sheer is dan vier weken zwanger en dat is een prima tijdstip om een echo te laten maken. Rond half een werd ik gebeld met de mededeling dat het progesteron inderdaad enorm was gestegen en dat morgen de dekking plaats moet vinden. Ik ben zo ontzettend blij; het gaat nu echt gebeuren!!!!!!!!!!!!!!!!