Pupje blauw
Pupje blauw
Pupje groen
Pupje groen
Pupje paars
Pupje paars
Pupje paarsspikkel
Pupje paarsspikkel
Pupje rood
Pupje rood
Pupje rose
Pupje rose
Pupje turquoise
Pupje turquoise
Pupje witspikkel
Pupje witspikkel
Pupje zwart
Pupje zwart

Zaterdag 30-05-09
Vannacht om 03.00 uur is Yvette naar huis gegaan en ik ben beneden in de kamer bij Ayla gaan slapen, nou ja slapen....................... ik zat vol adrenaline en kon niet in slaap komen: ik voelde me zo blij en opgelucht. Ayla heeft het zo fantastisch gedaan en het feit dat wij samen haar eerste pups op de wereld hebben gezet, geeft me een heel speciaal gevoel. Eerlijk gezegd zag ik best tegen de bevalling op: twee van mijn vorge nestjes zijn bepaald niet van een leien dakje gegaan en ik heb er lang over na moeten denken om het nog een keer aan te durven............. Janwillem, Ano en Martine hebben er steeds vertrouwen in gehad en mij "overgehaald" het "nog een keer te proberen". Na een gesprek met Yvette, waarbij zij mij toezegde om Breeze de lover voor She-Ra te laten zijn, was de cirkel rond........ al deze gedachten gingen door mijn hoofd.............
Ik ben zo ontzettend trots op Ayla zoals zij deze bevalling gedaan heeft en ik ben haar ook heel dankbaar, want door haar zie ik het "fokken" weer helemaal zitten.
Janwillem had mij gezegd dat ik hem wakker kon maken als ik niet beneden kon slapen. Om 05.00 uur ben ik dan ook naar boven gegaan en is hij beneden gaan slapen. Toen ik 's ochtends om 9.15 uur naar beneden kwam, had hij net mijn "ontbij op bed" klaar............. wat een man :-))

De namen
Arno en Martine kwamen om 12.00 uur hun "puppenkinderen" bewonderen: ook zij waren blij en enthousiast.
Omdat Ayla hun hond is, vonden wij het wel zo leuk om samen met hen de namen te bedenken.
Sinds eind 2008 is de procedure wat namen geven betreft als volgt:

De fokker geeft de officiele namen van de honden door aan de Raad van Beheer. Deze namen worden op het moment van chippen aan een bepaalde pup gekoppeld. Dit is dan de officiele naam van de hond, die op officiele documenten geplaatst gaat worden. De roepnaam wordt door de eigenaren bedacht en gegeven.................

Omdat ik nu nog niets van de karaktertjes weet, ga ik ook nog geen namen koppelen, want ik wil wel proberen om ze "gericht" te geven. Ik blijf de puppenkinderen vooralsnog dan ook aanduiden met: reutje rood, teefje rose etcetera.

Toch wil ik wel de namen bekend maken.
Ik heb eerst een selectie gemaakt en vervolgens hebben wij unaniem gekozen voor:

De herennamen:

• Duke (mijn eerste hond, die ik tot mijn tweede jaar heb gehad, was een Duitse herder. Ik heb Duke natuurlijk niet bewust meegemaakt, maar naar aanleiding van de verhalen die mijn vader altijd deed, wist ik dat ik ooit een Duitse herder wilde hebben).
• Dino (gewoon een leuke naam).
• Doerak (dit heb ik altijd een leuke naam gevonden).
• Darwin (hoe kan dit ook anders met drie biologen: Janwillem, Arno en Martine).
• Dante (de Italiaanse filosoof en dichter, die leefde van 1265 - 1321.


De damesnamen:

• Diva (dit is een eerbetoon aan oma She-Ra: als ik She-Ra moet omschrijven zeg ik altijd dat het een diva is. Zoals zij soms kan kijken en doen is het een echte diva).
• Donna (gewoon een leuke naam, misschien ook wel door het liedje Donna, donna, donna (wat ik vroeger altijd op de gitaar speelde).
• Delilah (omdat we dat allemaal een leuke naam vinden en misschein ook wel een beetje door het liedje "Hey There Delilah" van Plain White T's).
• Doeska (naar de grootste vriendin van Ayla: de Cairn terrier van Martine's ouders).
Uiteraard hebben we de pups gewogen:

  29-05    30-05   31-05   01-06   02-06   03-06   04-06
reu blauw 485 510  520 565 640 700 720
reu rood 475 490 520 570 635 680 790
reu turquoise 470 480 475 505 570 630 670
reu zwart 435 420  440  485  535  570  670
reu paars 470  500  520  585  640  720  795
teef rose 420 410 420  470  525  585  600 
teef groen 425  420  460  540  590  625  750
teef witspikkel 430 450  465  510  570  610  660
teef paarsspikkel        530  540  570  615  680  770  800

 

Zondag 31-05-09
Vannacht heeft Janwillem de hele nacht bij de puppen geslapen. Ayla had diarree (wat vrij gebruikelijk is na de bevalling) dus zij moest regelmatig naar de tuin. De puppen zijn rustig geweest en slapen en drinken goed.

Maandag 01-06-09
Ook vannacht heeft Janwillem bij de puppen geslapen :-). Vanavond ben ik aan de beurt......
Aangezien Ayla een grote hond is en de negen pupjes negen puppen worden, hebben wij gisteren besloten om een nieuwe, grotere werpkist te kopen. Maar..... waar haal je op zo korte termijn een werpkist vandaan? ..................... Het antwoord is simpel: in Hengelo bij Rene Burink: hij maakt schitterende kunststof werpkisten. Nu is het denk ik niet gebruikelijk om op 1e Pinksterdag te bellen en op 2e Pinksterdag een gloednieuwe werpkist op te halen, maar Rene heeft het voor mij voor elkaar gekregen: Rene, bedankt!!! Toen ik thuis kwam uit Hengelo, hebben we de kist in elkaar gezet, schoongemaakt en de puppen erin gelegd. Janwillem moet morgen een standaard voor de warmtelamp kopen/maken en dan is alles klaar. Nu staat de kleinere werpkist nog voor de grote, zodat we de warmtelamp gewoon kunnen gebruiken. Ayla kan nu heerlijk languit liggen.
Wat de pups betreft: ze zijn vandaag allemaal gegroeid en het pigment vliegt eraan!!

Dinsdag 02-06-09
Vannacht was het mijn beurt om bij de puppenkinders te slapen................. wat een ramp is dat..... je hoort gemurmel en gepiep, dus daardoor kan je niet slapen; omdat je zo moe bent, val je op een gegeven moment even in slaap en dan is het helemaal stil: dan schrik je weer wakker, want misschien is er wel iets aan de hand. Om 03.30 uur ben ik naar boven gegaan en heeft Janwillem het van mij overgenomen: de schat :-)..............
Door alle drukte van gisteren ben ik vergeten te melden dat de navelstrengetjes er allemaal af zijn gevallen.
De pups zijn allemaal lekker aangekomen. We hebben degene die wat minder aanwaren gekomen goed in de gaten gehouden en egzorgd dat zij ook aan hun trekken kwamen. Het is een schitterend gezicht als je ze allemaal ziet drinken: soms netjes op een rij, maar ook regelmatig over elkaar heen................, de een nog fanatieker dan de ander...............

Verder ben ik de hele tijd aan het tellen... 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9............ yes, ze zijn er allemaal!
Een van de puppenouders is vandaag jarig en de pups hebben voor haar gezongen door de telefoon ;-))

Inmiddels ben ik ook al weer met Ayla naar buiten geweest; ze loopt wel een stukje mee, maar wil toch ook wel weer snel terug naar haar kinderen. Ze ligt niet meer de hele tijd in de werpkist: soms gaat ze naar de tuin, soms ligt ze voor de werpkist, en soms ligt ze gewoon "ergens in de kamer". Wij laten She-Ra en Shanti vooralsnog niet bij de werpkist komen, dat komt over een poosje wel..............

Woensdag 03-06-09
Vannacht heerlijk in mijn eigen bed geslapen: wat een ontaarde puppenmoeder ben ik ;-), gelukkig is Janwillem een geweldige puppenvader :-)) want hij heeft wel bij ze geslapen. Omdat ik morgen ga werken, slaapt hij vannacht ook bij ze :-)).
Janwillem is onmisbaar, want behalve het bij de puppen slapen, knipt hij ook altijd de nageltjes, en dat zijn er nu heel wat meer dan de voorgaande keren. De nageltjes moeten geknipt worden omdat ze heel scherp zijn en dat is natuurlijk niet lekker voor Ayla, maar het is een hele klus.............
Janwillem is in de werpkist gaan zitten en heeft de nageltjes geknipt.

Ik ben vandaag voor het eerst weer een stukje met Ayla gaan fietsen en dat ging prima. Ik neem haar (nog) niet mee op de grote wandelingen, dat doe ik met Shanti en She-Ra.
De pups zijn weer gegroeid, wat gaat dat toch ongelofelijk snel...................

Donderdag 04-06-09
Omdat het wegen niet "van een leien dakje" gaat; de pups zijn heel erg bewegelijk, en of je twee pups of negen pups weegt, is nogal een verschil. We wogen ze altijd op een digitale keukenweegschaal met een schaal erop, maar dat wordt nu toch wel lastig. Ik heb vandaag heb dan ook jacht gemaakt op een puppen/babyweegschaal................ onvoorstelbaar: ik dacht "ik ga naar een babyspeciaalzaak of een thuiszorgwinkel, of een winkel met huishoudelijks apparaten en ik koop een weegschaal".............. dat is toch een normale gedachte??? Nu...........ik ben bij allemaal geweest, maar nergens een baby/puppenweegschaal te koop. Uiteindelijk heb ik er een online kunnen bestellen en ik hoop heel erg dat die morgen geleverd wordt.
De gewichten zijn misschien niet helemaal betrouwbaar, dus ik hoop m.i.v. morgen een betere weergave te kunnen geven. De pups doen het in elk geval allemaal goed, ze slapen goed, drinken goed en murmelen ook goed ;-).
Morgen gaan we de tweede week in..................

SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC