13-12-2010
Het is een rare dag: She-Ra was jarig en is negen jaar geworden.
Ik ben blij dat Estrella gisteren is ingeslapen en niet op de verjaardag van haar oma................................

14-12-2010
Wat gaat de ontwikkeling van een pup toch verschrikkelijk snel............ ze groeien als kool: hebben hun geboortegewicht ruim verdubbeld, "tijgeren" al flink door de werpkist, zijn hun stembanden al flink aan het oefenen en buiten het "mama" (zo klinkt het echt) en "gemiauw", begint het ook al echt hondengeluid te worden: voornamelijk nog gekef, maar wel al echt hondjes. 's Nachts doe ik geen oog dicht: geknor, gezoem, gepiep, gemurmel, gelurk: allerlei geluiden.......................... maar het is wel genieten.

Vanavond zijn Arno en Martine langs geweest om hun puppenkinderen te bewonderen en om foto's te maken.

 
Blauw   Zwart
 
Paars   Paarsspikkel
 
Rood   Rose
 

     

              

Witspikkel    

19-12-2010

De laatste update en foto's van deze week. Een week waarin de pups een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt. Ze zijn behoorlijk gegroeid en niet alleen wat betreft gewicht, maar ook hun nageltjes. Janwillem heeft de scherpe puntjes eraf geknipt, zodat Ayla niet elke keer 70 scherpe nageltjes in zich voelt prikken. Shanti en She-Ra mogen gewoon in de werpkist kijken en de pups verzorgen als ze bij ons op schoot zitten. She-Ra gaat vaak zelfs voor de werpkist liggen als Ayla aan het voeren is, om daarna mee te helpen "alles op te ruimen". De pups maken inmiddels gebruik van de hele werpkist en het tijgeren gaat langzaam aan over in "stapjes". Ze "spelen" soms ook al een beetje met elkaar. De oogjes zijn voorzichtig aan het open gaan: met spleetoogjes kijken ze ons aan.................... zo schattig: we hebben nu al echt contact met ze. Kortom, het is echt genieten.
Inmiddels slapen we niet meer bij ze. 's Nachts gaan we nog twee keer kijken, maar eigenlijk is dat niet nodig, want het gaat allemaal supergoed.