Zaterdag 30-10-2004
Ayla en Radja doen verwoede pogingen tot lopen. Het lukt Ayla af en toe een enkel stapje te doen. Radja kan keurig zitten en Ayla doet haar broer na. Ze spelen nu ook regelmatig met elkaar, waarbij ze verwoede pogingen doen om elkaar en hun moeder in de pootjes te happen. Ze kunnen ook al echt grommen. Sheer heeft ook al voorzichtig Ayla een keer "over de snuit gebeten". Dit betekent dat She-Ra met haar bek de snuit van Ayla omvat. Deze handeling is een vriendelijk dominant gebaar en hiermee geeft Sheer aan dat zij de baas is. Toen ik Radja op schoot nam, klom hij naar mijn hals en begon zachtjes mijn gezicht te likken :-))) De toekomstige eigenaren Willem en Leni waren aanwezig bij het wegen en konden zien dat Radja 100 gram was aangekomen (4,65%) en 2250 gram weegt. Ayla was ook 100 gram aangekomen (3,85%) en weegt 2700 gram. Het groeipercentage kan ik zo precies aangeven omdat Willem voor mij een groeitabel heeft gemaakt, waarbij het percentage wordt berekend.

Zondag 31-10-04
Het was vandaag een leuke dag voor de puppen. Arno en Martine waren er de hele dag en dat hebben de pups geweten ook. Als ze niet dronken of sliepen werden ze uit de kist gehaald. Naast de kist ligt nog steeds het matras waarop een van ons de eerste week heeft geslapen. Er ligt nu een kleed op wat makkelijk wasbaar is en we laten de pups er een paar keer per dag op. Zo hebben ze iets meer bewegingsvrijheid en kunnen wij nog meer van ze genieten. Vaak komt Sheer er ook bij liggen. Het wordt nu steeds leuker. Of ze al echt op hun naam reageren denk ik nog niet, maar ze reageren wel heel enthousiast op ons. Martine ging aan het eind van het matras zitten en riep ze om de beurt en ze kwamen ook echt half lopend, half "tijgerend" naar haar toe. Later riep Arno ze en toen kwamen ze naar Arno toe. Gelukkig komen ze ook naar mij als ik ze roep ;-)). Ik vind het jammer dat ik een behoorlijk aantal mensen teleur heb moeten stellen omdat er geen pup voor hen bijzat, maar aan de andere kant is dit voor ons wel heel leuk, want we weten precies wie wie is en we hebben alle tijd en aandacht voor ze. Bovendien is het voor Sheer ook prima te doen. De tandjes zijn ook doorgekomen en de pups vinden het dan ook prettig om op onze vingers te "knabbelen". Het is echt een feest om met ze bezig te zijn. Natuurlijk zijn ze ook weer op de weegschaal geweest: Radja is 100 gram gegroeid (4,44%) en weegt dus 2350 gram. Ayla is 130 gram gegroeid (4,81%) en weegt dus 2830 gram.

Maandag 01-11-2004
Vannacht werd ik wakker door het piepen van Radja. Dat is trouwens ook een voordeel van twee pups, je weet precies wie er piept, ik denk dat dat met veel meer puppen niet zo makkelijk is :-)). Ik ben direct naar beneden gegaan om te kijken wat er aan de hand was. Ik kom in de kamer en doe het licht aan en kijk uiteraard in de werpkist. Ik zag maar een pup, ik keek de werpkist nog een keer goed in, want ik was natuurlijk niet echt wakker, maar had alleen mijn ogen open.................... er was echt maar een pup. Ik roep naar boven: "Janwillem, er is er een weg!". Janwillem was direct zijnn bed uit en zag net als ik, alleen Radja in de werpkist. We keken opzij, en daar lag, onder een grote stoel, Ayla op de grond. Er was helemaal niets aan de hand met haar, maar omdat ze behoorlijk groot is, kon zij de werpkist uitklimmen. Ik heb Radja een extra knuffel gegeven omdat hij ons gewaarschuwd heeft dat zijn grote zus "ontsnapt" was. We hebben direct het hoogste schotje erop gezet, zodat ze er niet meer uit kan klimmen. She-Ra heeft het zittend voeden uitgevonden, het is een makkelijke manier om haar kinders snel even tussendoor te laten eten. Radja is vandaag 100 gram aangekomen (4,26 %) en weegt 2450 gram. Ayla is vandaag 70 gram aangekomen (2,47 %) en weegt 2900 gram.

Vandaag ben ik met Radja naar Annemarie de dierenarts, geweest. Radja kon zijn rechterknietje niet meer buigen. We hebben alle video-opnames en foto's nagekeken of hij het eerder wel kon en dat was inderdaad het geval. Annemarie heeft contact opgenomen met een orthopedisch specialist( dit is een afgestudeerd dierenarts die daarna een specialisatie van vier jaar gedaan heeft) en heeft voor ons een afspraak gemaakt voor morgenochtend.

Dinsdag 02-11-2004
Vanmorgen zijn we bij de specialist geweest. Het blijkt dat het knieschijfje verkeerd is geschoten en daarom kan Radja zijn knietje niet buigen. De specialist en zijn collega hebben het knieschijfje goed gezet en het pootje in buigstand opgebonden in de hoop dat het zo goed komt. Het opbinden deed Radja pijn.......... afschuwelijk om te horen en te zien....... een pupje van drie weken.................Vrijdag gaan we terug voor controle.

Radja is vandaag 80 gram aangekomen (3,27%) en weegt 2530 gram. Ayla is vandaag gram 100 aangekomen (3,45%) en weegt 3000 gram.