26-12-2010
Ik ben vorige week vergeten te vermelden dat de puppenkids hun eerste wormenkuur hebben gehad. Dit is een pasta die in hun bekjes gespoten wordt. Ook Ayla, She-Ra en Shanti hebben een wormenkuur gekregen. Ook zijn de nageltjes nog een keer geknipt en hebben ze weer nieuwe bandjes gekregen.
Omdat de pups inmiddels best groot zijn, laten we Ayla in etappes voeren. Eerst geeft ze vier puppen drinken, en daarna de overige drie. Sheer en Shant nemen dan de "poetsbeurt" waar. Het is geweldig om te zien hoe deze beide dames vol overgave hun kleinkinderen/neefjes en nichtjes verzorgen. Dit betekent wel dat we er 's nachts een of twee keer uitgaan. Meestal gaat Janwillem 's nachts en ik 's ochtends vroeg.

Gisteren hebben we de "kraamkamer" veranderd. We hebben de "doorgang" van de werpkist " opengemaakt, zodat de pups er nu uit kunnen en ze de "wijde wereld" in kunnen. Ook heb ik wat speelgoed neergelegd, zodat ze kennis kunnen maken met verschillende vormen en materialen. Ze vinden het heel leuk en "banjeren" dan ook de hele ruimte door. Ze spelen al hel leuk met elkaar: een beetje "bekspelen (leuker woord voor "bekvechten"), een beetje in elkaar "happen", met de pootjes elkaar "uitdagen". Kortom, het worden al echte hondjes. Ook zijn we gisteren begonnen met het geven van wat pap: dit is nog minimaal en ze moeten echt nog leren ergens "uit" te eten i.p.v. ergens "om" te eten (zuigen). Vandaag hebben ze wat ossenworst met pap gekregen: dat ging er beter in dan de pap.

Vanaf morgen komen de aanstaande pupouders op bezoek.

 
Blauw   Zwart
 
Paars   Paarsspikkel
 
Rood   Rose
 

     

              

Witspikkel