1 oranje
2 zwart
3 geel
4 wit
5 groen
6 paars
7 rose
8 hup

De derde levensweek van onze puppenkids zit erop. Een week met veel veranderingen:
- Het tijgeren begint al meer op "lopen" te lijken, maar uiteraard nog wel heel erg wankel.................. heel vertederend.
- De oogjes zijn nu echt open en de oortjes ook. Ik stofzuig elke dag, dus daar zijn ze al goed aan gewend.
- De stembanden blijven zich ontwikkelen: soms lijkt het al een beetje op "grommen", maar ook lijkt het soms of we een zwaan of zeehond in huis hebben................... heerlijk al die geluidjes.
- Omdat ze allemaal hun ruimte wilden verkennen en ze de werpkist regelmatig uitklommen, hebben we de werpkist uit de ren gehaald. Diverse speeltjes en knuffels liggen in de ren en daar maken ze goed gebruik van, vooral om eronder en erop te liggen. Ze slapen natuurlijk nog heel erg veel, maar je ziet ze per dag groeien, zowel in gewicht als "als hondje". De gekleurde koordjes zijn al "tig" keer vervangen.
- Ze hebben hun eerste wormenkuur gehad, daar kunnen ze nog wel eens van aan de diarree gaan, maar dat viel gelukkig eigenlijk erg mee. 
- De pups beginnen echt met spelen met elkaar, ze happen in elkaars pootjes, staart en oren: aandoenlijk, vertederend, genieten...........
- De puppenkids hebben ook al hun eerste "vaste voedsel" gekregen: puppymelk gebaseerd op geitenmelk, dit staat dicht bij moedermelk, het wordt aangelengd met Nutricia rijstenbloem. Het is altijd een feest om dit de eerste keer te zien. JW liet ze één voor één proeven en al heel snel aten ze zelf uit de "bak": een laag schaaltje. Het is immers een heel andere handeling die zij moeten doen: als ze drinken omvat hun bekje de tepel van Chica, nu moeten ze likken uit een bakje: meestal zit alles de eerste keer helemaal onder en is het één plakkerige bedoening. Chica poetst goed schoon, maar dat lukt niet altijd helemaal. Op de foto's is het soms ook te zien: ze zijn dan niet helemaal mooi zacht en wit.......... dat zijn ze wel, want ze hebben een mooi wit vachtje en prachtig pigment. Het blijft voor mij een wonder en zo ontroerend om te zien: onze Chica, ons "kleintje", (zo noemen we haar nog steeds, want zij was immers ons kleintje, Shanti was groot), als moeder...... ze doet het zo goed , fantastisch!!
- We hebben een heus toilet geplaatst, alhoewel de pups het nog niet als toilet herkennen ;-). In principe ruimt Chica alles op en dat doet ze ook nog steeds: ze houdt het zo schoon allemaal, maar............... als de pups overgaan op vast voedsel, wordt de structuur iets anders en zal zij het minder op gaan ruimen, dan zijn wij de klos. Wij willen proberen om ze al zo snel mogelijk aan het "toilet" te laten wennen, zodat de eerste zindelijkheidstraining in gang gezet kan gaan worden.
- Het eerste pupbezoek is geweest: Arno en Martine en de kinderen zijn gekomen om te knuffelen met de pups. Dit was een groot feest voor alle partijen. Chica liet het allemaal prima toe: het hele gezin mocht in de "puppyren" zitten en de meisjes genoten van het aaien en knuffelen van de puppenkids.
- De pups hebben support verleend aan onze Oranje-leeuwinnen ;-)
- Ook de eerste pupouders zijn geweest: omdat het Chica's eerste nestje is, waren we natuurlijk heel benieuwd hoe zij hiermee om zou gaan. Het is een echte moeder, die haar kids en de visite goed in de gaten houd. Naar de pupouders toe deed ze het ook heel goed. We zijn trots op ons "meiske".
- Wederom zijn de portretfoto's gemaakt: ik zei tegen JW dat we dat ook maar eens moeten filmen: JW en ik hebben dan een heel andere conversatie dan normaal: "Klik dan! Houd z'n koppie recht! De flits doet het niet! Laat haar nu niet naar beneden kijken! Hij heeft z'n ogen dicht! Je moet de deken goed houden: ik zie nu je arm".......... en bedenk het verder zelf maar ;-). En dan hebben we 120 portretfoto's gemaakt............................... welke is het leukst??? Pfff....... niet makkelijk.
Maar ook nu zijn we er denk ik weer in geslaagd om een leuke fotoreportage te maken.
Ik wens je veel "kijkplezier".

 

-06-25 11.16.
-06-25 22.44.
-06-26 11.32.
-06-25 22.44.
-06-26 16.29.
-06-26 16.42.
-06-28 22.29.
-06-28 22.29.
-06-28 11.44.
-06-28 11.44.
-06-29 09.29.
-06-29 10.28.
-06-29 10.31.
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG 6182 (2)
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
WhatsApp Image 2019-06-30 at 15.47.
hup

En hierbij de grotere portretfoto's:

1 oranje
2 zwart
3 geel
4 wit
5 groen
6 paars
7 rose
8 hup