Vrijdag 05-11-2004
Vandaag voor controle naar de specialist geweest. Het lijkt er goed uit te zien, maar we moeten afwachten.

Maandag 08-11-2004
We hebben wat problemen met de weegschaal gehad. Radja weegt inmiddels 3000 gram en Ayla weegt 3900. Omdat het pootje van Radja toch niet goed lijkt te zijn heb ik de specialist gebeld voor een afspraak voor morgen. We maken ons zorgen om Radja........... het is een allerliefst kereltje, die graag geknuffeld wil worden.

Radja en Ayla zijn echte hondjes aan het worden die enorm op ons reageren. We worden 's ochtends met enthousiast geblaf begroet en ze vinden het heerlijk om aangehaald te worden. De tandjes zijn behoorlijk scherp, dus ik denk dat we deze week maar gaan beginnen met het geven van bijvoeding. De nageltjes worden elke week geknipt, niet alleen om de nagels minder scherp te maken, maar ook om de pups te wennen aan het knippen van nagels, zodat dat later gewoon gedaan kan worden. Ondanks het stijve pootje van Radja is het geweldig om te zien hoe Ayla en Radja samen spelen. Het spelen van pups onderling is niet alleen maar "spelen" het is ook een oefening in "sociale vaardigheden". Ze leren spelenderwijs wat wel en wat niet toelaatbaar is. Na het nachtelijk avontuur van Ayla, hebben wij de kamerkennel neergezet, zodat broer en zus niet vrij in de kamer kunnen rondlopen. De instap voor She-Ra hebben we tot nog toe laag gehouden, maar dat zal ook niet lang meer duren want de pups zijn vrij snel in staat om deze horde ook te nemen. Als wij thuis zijn is dat natuurlijk geen probleem, maar 's nachts kan dat natuurlijk niet. Zaterdag hebben Janwillem en Arno de werpkist uit de kamerkennel gehaald en de bench neergezet. Het leek me een goed idee om Radja en Ayla daar al vast aan te laten wennen. Halverwege de avond, toe Radja en Ayla in de bench lagen, kroop She-Ra erbij en ging ze voeden. Ik vond het er erg krap uitzien en Janwillem en Arno hebben de bench er maar weer uitgehaald en vervangen door de kamerkennel.

Dinsdag 09-11-2004
We zijn vandaag bij de specialist geweest. Het is inderdaad niet goed met het pootje van Radja. De specialist stelt ons voor de keuze om te opereren of......................... Hij geeft Radja een redelijke kans, alhoewel het voor hem de eerste keer is dat hij een dergelijke operatie op zo'n jong hondje zal toepassen. Natuurlijk geven we Radja deze kans. Het is moeilijk voor ons om Radja achter te laten, maar we blijven in de buurt en zodra we hem op kunnen halen worden we gebeld. Als de operatie achter de rug is, krijgen we de opdracht mee om vijf keer per dag fysiotherapie op Radja toe te passen, zodat zijn pootje niet stijf wordt. Het zal pijnlijk voor hem zijn, maar het moet volgens de specialist.