Zondag 21 juni
We hebben een druk weekend achter de rug met veel pupouderbezoek. Ondanks dat Ayle een hele waakzame moeder is, vond zij het prima als al haar puppenkinders op schoot werden genomen om mee te knuffelen. Ze hield iedereen wel goed in de gaten: een echte moeder :-).
Ook de ondertandjes zijn doorgekomen, dus het is voor Ayla niet echt een feest: negen van die puppenkinders met tandjes die zich op haar storten............ We voeren inmiddels dan ook lekker bij: puppenmelk en Energique puppenvlees: dit gaat erin als "puppenpap"...........

De werpkist heeft plaats gemaakt voor de bench.
Het digitaal "gebeuren" zit me niet mee: een week voor de bevalling van Ayla crashte mijn (behoorlijk) nieuwe computer, en die heb ik nog niet terug...................... zaterdagmiddag hield mijn (ook nog geen jaar oude) fototoestel ermee op................... maar................... met onze puppen gaat alles goed en dat is zo belangrijk. Yvette's wens "Ik hoop dat jullie dit keer een probleemloos, leuk nest zullen krijgen" is uitgekomen: we genieten er met volle teugen van!!!!!
Morgen maar een nieuw fototoestel kopen, want we kunnen nu toch niet zonder????? Gelukkig hebben Mirjam en Sietske foto's gemaakt en deze zijn te zien op de fotogallerij van week 4. Lieve dames bedankt!!

Maandag 22 juni
Ook vandaag kwamen nieuwe puppenouders kijken, knuffelen en ................... foto's maken. Daar was ik wel blij mee. In de fotogallery staan foto's gemaakt door Antoinette en Mattis (lieve mensen, bedankt!!!)
Ik ben vergeten te melden dat wit gespikkeld een ander witgespikkeld bandje heeft gekregen: het is nu meer rood, wit en blauw, maar... wel gespikkeld ;-).
De puppen krijgen nu vier keer per dag Energiquevlees en puppenmelk en dat is te merken aan hun gewicht ook, ze groeien heel goed!!
Ondanks dat ze veel slapen, spelen ze ook steeds meer en steeds serieuzer, ze grommen er af en toe vervaarlijk bij.

Donderdag 25 juni
De afgelopen dagen zijn weer verschillende pupouders en pupmensenkinderen op bezoek geweest, en de pups zijn allemaal heerlijk geknuffeld. Ook voor Shant en Sheer is het een groot feest, want er wordt ook met hen geknuffeld.
Het is heel mooi om te zien hoe Ayla, die zoveel drukte niet gewend is, het ook allemaal laat gebeuren. In het begin is het blaffen en vertellen dat men haar kinders niet mee mag nemen, maar halverwege komt ze bij de mensen zitten en laat zich ook gewoon knuffelen, maar... ze blijft alert: een hele goede moedereigenschap ;-)

Gisteren aan het einde van de ochtend heb ik, met behulp van Annemieke en Guido, de pups voor het eerst naar de tuin gebracht en ze daar hun eten gegeven.
JW heeft een hek in de tuin gezet, met een deurtje, zodat de grote honden ook in het achterste gedeelte van de tuin kunnen, en de pups alleen in het voorste gedeelte: ze hebben de terrastegels en een strook gras tot hun beschikking. Voor de zekerheid hebben we Sheer en Shanti in het achterste gedeelte gelaten, zodat de puppenkids hun eten rustig op konden eten. Het was uiteraard nog wat onwenning voor het grut, maar sommige gingen echt op verkenning uit, andere gingen een "tukkie" doen.

's Avonds kwamen Ar en Martine naar hun puppenkinderen kijken en uiteraard ook Ayla even knuffelen.

Het is geweldig om te zien hoe alle volwassen honden en alle puppenkinders met elkaar omgaan. She-Ra is natuurlijk op-en-top oma en weet van malligheid niet hoe ze al haar kleinkinderen moet "verschonen", alles uiteraard ondertoeziend oog van Ayla,. Shanti verzorgt ook heel goed mee, (kan ze vast oefenen ;-)) maar zij wil ook spelen, en dat is voor de puppenkids natuurlijk een groot feest. Sommige puppenkids denken dat elke hond een "melkbar" is:

Vrijdag 26 juni
De puppenkids hebben vandaag hun tweede wormkuur gehad. Omdat Sheer en Shant ook meeverzorgen, hebben zij, samen met Ayla, ook een kuur gehad.
Heeft wit gespikkeld een nieuw bandje gekregen; paars gespikkeld had ik deze week ook een ander gegeven: blauw/paars met organje gespikkeld, inmiddels heb ik deze weer vervangen door een lichtpaars/blauw bandje. De nieuwe paargespikkelde was haast niet van paars te onderscheiden. Aangezien ze nu natuurlijk veel levendiger zijn en ik de "karakterontwikkeling" kan gaan volgen, vind ik het belangrijk om redelijk snel te zien wie wie is...............


Aangezien ik niet van harde muziek hou, doe ik, als ik wegben (honden uitlaten, boodschappen doen), de radio (via de computer) lekker hard aan: de ene keer Skyradio, een andere keer één of andere Rapzender, om dit weer af te wisselen met Blues..... kortom: ik ben volop bezig met hun "muzikale socialisatie";-)).

De gewichten van de dames en heren:

reu blauw 3190

reu rood 2610

reu turquoise 2650

reu zwart 2500

reu paars 2610

teef rose 2310

teef groen 2640

teef witspikkel 2640

teef paarsspikkel 2970