Omdat deze week de pupouders voor de eerste keer mochten komen knuffelen, en daar dankbaar gebruik van maakten, ben ik niet eerder in de gelegenheid geweest een update te doen.

Om te beginnen de portretjes:

 
Blauw   Zwart
 
Paars   Paarsspikkel
 
Rood   Rose
 

     

              

Witspikkel    

Vervolgens een impressie van het puppenbezoek.......................

De pups krijgen inmiddels Eukanuba speciaal voor puppen bijgevoerd en eten goed. Ook hun nageltjes zijn voor de derde keer geknipt. Het is geweldig om te zien hoe vooral She-Ra bezig is met de pups. Soms is het zelfs zo dat Ayla voor het "hek" ligt en She-Ra bij de puppen ligt: haar grootste hobby is het schoonhouden van de pups.................... met argusogen houdt ze alle poepende, of bijna poepende pups in de gaten. Ook Shanti geeft de pups dagelijks een wasbeurt.

De pups spelen heel leuk met elkaarn en beginnen ook met het speelgoed te spelen. Ze zijn elkaar aan het uitdagen en uitproberen en voor mij is de "observatie" begonnen. Ik probeer zoveel mogelijk informatie omtrent hun karaktertjes te "scannen" met behulp van een ethogram en een sociogram.
Wat het uiterlijk betreft mag ik ook niet klagen: ze hebben een schitterend witte vacht en een heel donker pigment.

02-01-2011
Ons nieuwe jaar is niet goed begonnen:
Nieuwjaarsdag 's middags is Ayla heel ziek geworden ten gevolge van een melkklierontsteking. Haar temperatuur is in hoog tempo opgelopen tot 41.7 graden en wij zijn met spoed naar de universiteitskliniek in Utrecht gegaan.
Om andere zaken uit te sluiten is zij helemaal onderzocht: hart, buikholte, baarmoeder, inwendige organen, maar alles bleek gelukkig goed te zijn. Zij is aan het infuus gegaan en heeft antibioticum, pijnstillers en ontstekingremmers gekregen. Wij hebben Arno en Martine gebeld en die zijn direct naar Utrecht gekomen. Janwillem is toen naar huis gegaan voor de puppen. ’s Avonds mochten wij Ayla mee naar huis nemen en kregen de opdracht de pups toch te laten drinken en extra aan de ontstoken melkklier te leggen. Dit was heel pijnlijk voor haar. Arno en Martine hebben zaterdagnacht bij haar geslapen, elke twee uur haar temperatuur opgenomen, de pups aan de ontstoken borst laten drinken en warme kompressen aangelegd.
Aanvankelijk leek het gisteren goed te gaan, de temperatuur daalde, maar in de loop van de middag liep de temperatuur weer op tot 40. Wij hebben contact gehad met de universiteitskliniek en afgesproken dat wij moesten komen als de temperatuur naar de 40.5 ging of op het moment dat zij niet meer wilde eten en/of drinken. ’s Nachts hebben we om de twee uur haar temperatuur opgenomen, de pups laten drinken en de kompressen aangelegd. De temperatuur daalde weer.