Woensdag 10-11-2004
Ondanks de operatie is Radja heel goed. Zijn hele pootje zit onder de jodium en is niet verbonden. Radja speelt vrolijk met Ayla en sleept zijn pootje mee. De fysiotherapie is heel moeilijk voor ons om te doen.............. het doet hem pijn, maar hij blijft onze handen likken. Het is zo'n lief, innemend, ontroerend pupje........

Donderdag 11-11-2004
Vandaag hebben we Ayla en Radja uit de puppyren gehaald. Ze zijn natuurlijk al veel langer uit de kist en ren gehaald om bij ons te zitten, maar dit was de eerste keer dat ze vrij rond mochten lopen. Geweldig... eerst was het een beetje onwennig en daarna was het een feest voor ze. Vandaag hebben ze twee papvoedingen gekregen. She-Ra mag de bakjes schoon likken. Vandaag hebben ze hun tweede wormkuur gekregen. Radja weegt inmiddels 3400 gram en Ayla 4200 gram.

Vrijdag 12-11-2004
Vandaag was het een drukke bezoekdag. Ayla en Radja kunnen er geen genoeg van krijgen om met de visite te spelen en te knuffelen. Het zullen zeker geen mensschuwe hondjes worden :-)) Ayla klimt inmiddels ook de puppyren uit, dus hebben we er een hogere deur in gezet. We halen ze nu regelmatig uit de ren en je merkt dat ze hun "vrijheid hebben geproefd". Vooral Ayla laat horen dat ze het er niet mee eens is als we haar weer in de puppyren terug zetten. Het is maar goed dat we niet zeven van die "krijsers" hebben, want dan zouden de buren niet blij met ons zijn ;-)) Ik heb een beetje mijn twijfels over de weegschaal want Radja weegt 3700 gram en Ayla 4550 gram. Ik vraag me af op wat voor gewicht deze dame zal eindigen. Ter vergelijking: She-Ra is geboren op 13-12-01 en zij woog op 11-02-02 4600 gram. Er wordt gezegd dat een grote pup niet perse uit hoeft te groeien tot een grote volwassen hond. Ik ben benieuwd of dit voor Ayla ook op gaat.

Zaterdag 13-11-2004
Ayla en Radja zijn vandaag precies een maand oud. Wat gaat het toch ontzettend snel. Ik wil er nu echt heel erg van genieten want voor ik het weet zijn ze weg. Ik laat ze regelmatig harde geluiden horen en aan de stofzuiger zijn ze al helemaal gewend. Ik kan zelfs in de ren zuigen terwijl zij daar liggen. In de ren liggen kranten en ze doen er allebei regelmatig een plasje op. Toeval of slimme pups ;-)? She-Ra ruimt alles nog steeds op. We gebruiken natuurlijk ook hun namen, weer een voordeel van twee pups ;-), maar of ze echt al op hun namen reageren of alleen maar op onze stem, dat weet ik niet. Vandaag heb ik de tartaar vervangen door gekookte kipfilet. Ze zijn er echt gek op.

Zondag 14-11-2004
Vanmorgen ben ik eerst met Radja op koffie (in mijn geval thee) bezoek geweest bij Conny. Mijn tweede kopje thee heb ik met Ayla gedronken. Omdat het vandaag goed weer is, heb ik ze even in de tuin gelaten. Zo geweldig....... staartjes omhoog..... hier zijn wij :-)) Er lag een groot bot van She-Ra en daar begonnen ze ook aan te kluiven op een manier alsof ze nooit anders deden. Ze dagen hun moeder regelmatig uit om te kijken hoe ver ze kunnen gaan. Ook dat is een genot om naar te kijken. Vanmiddag ben ik eerst met Radja naar buiten geweest en daarna met Ayla. Zolang ze nog niet inge├źnt zijn, mogen ze niet op de grond, dus ik hield ze lekker tegen me aan. Ze hebben allebei in elk geval een paar auto's gezien :-) Radja is een slimme pup: hij ging doelbewust naar de krant en deed een hele grote plas :-))

Maandag 15-11-04
Radja weegt 3850 gram, Ayla weegt 4800 gram.

Dinsdag 16-11-04
Bij Radja staat het linkeroortje af en toe omhoog. Het blijft nog niet rechtop staan, maar je ziet duidelijk een andere stand van de oren.