Woensdag 05-07-09
Er is alweer ruim een halve week voorbij na de laatste update, dus het wordt hoog tijd.....................
Janwillem was vorige week met werkweek, dus ik "stond er alleen voor". Dat lijkt misschien niet zo erg, maar het was best heftig. Er zijn niet alleen negen pups, er zijn ook nog drie volwassen honden en aangezien ik mijn honden op vrij "traditionele wijze" houd, houdt dit in dat ik ze vier keer per dag uitlaat, waarvan twee "grote" uitlaatbeurten: één keer naar het bos, de plas, de Bosdijk of de hei en de tweede keer fietsen met de dames. Omdat Ayla op dit moment een andere energiebehoefte heeft en ik haar ook haar rust wil geven, betekent het dat ik de twee grote uitlaatbeurten zonder Ayla deed en haar apart uitliet. Je hebt geen rekenmachine om uit te rekenen dat dat zes uitlaatbeurten zijn................ en dat is niet mis. De pups voerde ik ook al vier keer per dag bij: ik gaf ze ook nog ieder uit een eigen bakje........................ Inmiddels zet ik twee grote schalen neer en eten ze gezellig samen. Er is voldoende, dus ze komen allemaal aan hun trekken. Verder wegen we ze nog elke dag zodat we de groei goed in de gaten kunnen houden.

Janwillems hobby, buiten de honden ;-),  zijn killivissen. Hij heeft een behoorlijk aantal kleine aquaria, met daarin een heel groot aantal vissen, waaronder ook jonge visjes: deze vissen moest ik ook nog 's ochtends voeren. Voordat ik aan mijn eigen ontbijt kon beginnen was het 10.30 uur...................... en dan te bedenken dat ik alleen nog maar een gezamenlijke korte uitlaatbeurt met de volwassen dames had gedaan. Komt er nog bij dat ik er 's nachts in elk geval één keer uit moest en ik 's ochtends tussen 7.30 en 8.00 uur de pups aan het eten had............... ik heb dus heeeeeeeeeeeel weinig slaap gehad en laat ik nu net iemand zijn die heel veel slaap nodig heeft..................
De pupouders wilde ik ook gewoon laten komen: het gevolg.............. bekaf. Denk nu niet dat ik het niet leuk vind/vond: ik genoot en geniet van mijn pups, maar het was en is behoorlijk druk. Negen pups is toch wel iets anders dan twee of vijf pups ;-).

Nu ben ik altijd blij als JW weer thuis komt, maar dit keer was ik wel heel erg blij: ik kon' s avonds om 20.30 uur naar bed en heb doorgeslapen tot 9.00 uur. Toen ik wakker werd stond er een heerlijk ontbijt naast mijn bed :-).

De hele week door was er pupbezoek, maar het weekend waren er meerdere bezoeken per dag.

Hoe is de stand van zaken met de puppenkids?

• ze eten goed, alhoewel het de afgelopen dagen natuurlijk erg warm was en ze minder eten, groeien ze goed en dat is het belangrijkste. Inmiddels is de verhouding brokken - vlees omgedraaid.
• ze zijn op hun tijd actief, en sommige portretjes kiezen daar de nacht voor uit: zij willen wel graga uit de kamerkennel en laten ons dat horen ook :-(
• pup rose en turquoise zijn dan ook al uit de kamerkennel geklauterd.
• ze hebben onweer meegemaakt en omdat alle drie onze dames daar niet onde verblikken of verblozen hebben zij deze toets met verve doorstaan.
• de stofzuiger is ook geen enkel probleem voor ze: JW zuigt soms zelf het terras
• ze zijn bijna de hele dag buiten en kunnen ook in de bijkeuken liggen. In de schuifpui staat een hekje zodat ze ook contact met de keuken en woonkamer hebben. Er is ook een enkele pup die over dit hekje naar binnen klautert om binnen de boel te onderzoeken. 's Avonds mogen ze vrij in de kamer rondlopen. Overal liggen speeltjes van verschillende vorm en structuur.

Buiten staat het ontzettende leuke cadeau wat we van Yvette hebben gekregen: een heuse tunnel met tentjes..... Yvette, bedankt voor het geweldige cadeau: er zitten wat aankomende behendigheidstalentjes bij hoor ;-))!

• het eerste wat we 's ochtends doen als we beneden komen is de schuifpui openzetten, vervolgens het hekje van de kamerkennel openmaken om de pups naar buiten te roepen: schitterend: alle negen achter elkaar, de een nog slaapdronkener dan de ander om in de tuin aan te komen en daar een "plas of poep" te doen.
• ze willen graag bij Ayla drinken, maar Ayla heeft daarandere gedachten over.
• Shanti vinden ze ook een leuke melkbar, maar Shant heeft daar helemaal geen zin in. Als Ayla niet in de buurt is geeft ze op de eerlijke hondemanier aan dat ze daar niet van gediend is, als Ayla er wel is, voelt ze zich een beetje ongemakkelijk: laat de pups wel merken dat ze het niet wil, om vervolgens op zeer deemoedige wijze aan te geven dat ze haar plaats weet.
• Sheertje loopt constant achter de puppenkids aan om de billetjes, preventief, schoon te likken: wat zal zij die lekkernij missen als haar kleinkinderen weg zijn....................
• Omdat maandag de chipper komt moeten we de namen aan de pups gaan koppelen en daar zijn we nu druk mee bezig.....................................