Vanmorgen om 08.00 uur liep de temperatuur weer op naar de 40. Ik heb weer naar de universiteitskliniek gebeld en zij wilden dat ik direct kwam. Ayla is onderzocht door twee voortplantingsdeskundigen en besloten is om de melkproductie te laten stoppen. We moeten om de twee uur warme kompressen aanlegen en het is de bedoeling dat door deze kompressen de ontsteking “naar buiten” komt en vervolgens door middel van spoelen van de wond (die er nu nog niet is), het genezingsproces te bespoedigen. Wij kunnen stoppen met de melkproductie omdat de pups al zo goed zelfstandig eten. Wij zijn vorige week al begonnen met bijvoeren en ze groeien goed. Het is nu natuurlijk wel van groot belang om ervoor te zorgen dat en te controleren of alle pups goed eten. Omdat de pups allemaal een eigen bakje krijgen is dat prima te doen. Het wegen is niet altijd even makkelijk, want ze zijn inmiddels erg beweeglijk, maar we blijven dat elke dag doen.
Op dit moment lijkt het antibioticum goed aan te slaan: Ayla heeft de verzorging van de pups weer op zich genomen en de koorts is gezakt. Shanti en She-Ra blijven meehelpen.

De pups hebben vandaag hun tweede wormkuur gekregen. Ook Ayla, She-Ra e Shanti hebben een wormkuur gekregen.

Woensdag 05-01-2011
Vandaag is Ayla voor het eerst koortsvrij geweest. Bovendien is de wond opengegaan. We spoelen nu een aantal keer per dag met een Betadine-oplossing. De wond ziet er mooi uit.
Het lastige is dat de pups nog willen drinken bij Ayla, maar Ayla wil en kan dat niet: er is immers geen melkproductie meer. Ayla verzorgt de pups verder wel, maar het is natuurlijk heel tegenstrijdig.
De pups zijn geweldig: ze eten, knuffelen, slapen, spelen, ontdekken, maken vriendjes, vertederen, poepen, plassen, groeien, worden gewogen en gefotografeerd. Nu Ayla weer opgeknapt is kunnen wij ook weer genieten.

Zondag 09-01-2011
We hebben een heftige week achter de rug, maar alles is inmiddels helemaal goed gekomen. De laatste paar dagen is er ook gewoon weer bezoek gekomen en hebben de aanstaande pupoudergezinnen weer heerlijk kunnen knuffelen en genieten van het kleine grut, wat een enorme ontwikkeling doormaakt. Ik heb ze vanavond voor de fotosessie weer nieuwe schone bandjes omgedaan,.
Ayla is helemaal opgeknapt, She-Ra en Shanti hebben haar taken waargenomen op de momenten dat Ayla het niet kon en de pups doen het allemaal geweldig. Het is een heerlijk, vrolijk, vrij, rustig nestje, die ons 's nachts door laten slapen. We voeren ze inmiddels uit een of twee grote bakken en ook dat gaat prima.

Omdat het weer bepaald niet meezat, hebben we de "kamerkennel" vergroot: de pups hebben nu meer ruimte dan wij ;-), maar ze kunnen nu dan ook naar hartelust heen en weer rennen.
Het is hartverwarmend om te zien hoe goed ze ons kennen. Als wij beneden komen, weten ze van gekkigheid niet hoe snel ze naar ons toe moeten komen om ons helemaal te knuffelen en te likken............................

Blauw Zwart
Paars Paarsspikkel