Woensdag 17-11-04
Conny is jarig en wij zijn met de honden uitgenodigd om een borrel te komen drinken. Aangezien Tom en Conny vlak bij ons wonen en er geen auto's rijden, besluiten we Radja en Ayla zelf te laten lopen. Het was een aandoenlijk gezicht om onze pups hun eerste parmantige stapjes in de grote wereld te zien doen. Ondanks dat Radja een paar pasjes op drie pootjes huppelt en vervolgens zijn pootje meesleept, probeert hij met ons mee te lopen. De specialist is op vakantie dus we moeten nog een week wachten om verdere stappen te ondernemen. Vandaag hebben ze voor het eerst hondenbrokjes, geweekt in yoghurt gekregen. Ze hebben ervan gesmuld en hun toetjes zaten onder de yoghurt. Om ze alvast aan de bench te wennen krijgen ze hun eten in de bench. Omdat het voor She-Ra best moeilijk is dat haar pups iets lekkers krijgen, en zij niet, mag She-Ra de bakjes schoon likken. Als de pups geslapen hebben lopen ze vanzelf al naar de tuindeur toe, waar een krant ligt, zodat ze daar kunnen plassen. Als ik snel genoeg ben doe ik de tuindeur open en dan lopen ze vanzelf naar de tuin om daar te plassen. Dit betekent nog niet dat ze krantzindelijk zijn, want ik zie ze ook nog wel vrolijk midden op het kleed plassen. Ze zijn nog jong en ik ben hier al blij mee.

Donderdag 18-11-04
Het was vandaag vies regenweer, zodat Radja en Ayla alleen maar af en toe in de tuin konden. In de kamer staat de puppyren en we hebben de bench ook neergezet, zodat ze daar ook in kunnen slapen. Ze lopen regelmatig los in de kamer, maar zodra ze gaan slapen, leg ik ze in de bench of in de puppyren. Vandaag hebben ze drie voedingen yoghurt met geweekte puppybrokken gekregen. Ze vinden het heerlijk. Radja weegt 4300 gram en Ayla 5500 gram. Ik moet er wel bij zeggen dat ze direct na hun maaltijd gewogen zijn, dus het is een beetje een vertekend beeld.

Dinsdag 23-11-04
Ayla en Radja hebben vandaag hun eerste inenting gekregen. Ze hebben zich keurig gedragen. Ayla lag zelfs te slapen tijdens de prik, dus zij heeft er niets van gemerkt. Annemarie heeft het pootje van Radja bekeken en is zeer pessimistisch. Het pootje lijkt stijver dan dat het ooit geweest is.................................. Mag je een pup van zes weken met drie poten door het leven laten gaan? Verder realiseren wij ons dat we het buigen van het pootje het allerbelangrijkste vonden. Nu zien we ook dat het heupje volkomen verdraaid wordt en meegesleept wordt. Het is niet alleen dit pootje.......................................... bovendien zal Radja meer dan 35 kilo gaan wegen.

We hebben overleg met diverse kynologen, een fysiotherapeut, fokkers, dierenartsen.