Maandag 10-01-11.
Vandaag zijn de pups voor het eerst even buiten geweest: ik heb hun eten buiten gezet. Ik hoop dat het weer de komende dagen een beetje meewerkt, zodat ze wat vaker in de tuin kunnen. Het was weer mooi om te zien hoe ze reageren.

Verder is deze week de chipper geweest en dat betekent dat ik de namen aan het chipnummer heb moeten "koppelen". Mag ik voorstellen:

Blauw Zwart
Paars Paarsspikkel
Rood Rose
 

     

              

Witspikkel  

 

Het chippen ging prima, twee pupjes gaven een piepje, maar de rest gaf geen krimp :-). Ook weerhield het ze niet van het spelen: er was gewoon helemaal niets aan de hand.

Met Ayla gaat het per dag beter, "het gat" wordt steeds kleiner en ziet er heel goed uit. Als ik met haar naar buiten ga, pak ik haar helemaal in het verband: ik wil niet dat er vuil bij komt, en het is zulk vies weer. Ook neemt ze de verzorging weer helemaal op zich en ze gaat ook spelen met de pups. Alleen als ze op haar rug gaat liggen, moet ik opletten dat de pups niet boven op haar duiken, want Ayla wil natuurlijk niet dat ze gaan drinken. Ook "knuffelt" ze regelmatig met haar "kids".
Ik ben heel erg trots op Ayla: ze is toch heel ziek geweest, heeft heel veel pijn gehad en ze doet het zo goed, niet alleen met de pups, maar ook als wij de wond moeten spoelen: ze gaat op haar zij liggen en tilt haar poot uit zichzelf op................... het is een heerlijke hond.
De pups groeien als kool en worden per dag wijzer: de spelletjes worden steeds wilder, ze worden iets luidruchtiger, alhoewel dat ontzettend meevalt, ze dagen elkaar steeds meer uit, kortom: ze zijn hun grenzen aan het verleggen, letterlijk en figuurlijk: af en toe laten we een pup buiten het "kenneltje".
Het is jammer dat het vies weer is, met regen laat ik ze niet buiten, en het regent/miezert bijna de hele dag. Het tentje wat ik normaal gesproken in de tuin zet, heb ik dan ook maar een tijdje in de "kamerkennel" gezet, zodat ze daar in/ mee konden spelen.
Aan het einde van de week werd het gelukkig beter weer en zodoende zijn de dames en de heren dan ook regelmatig buiten in de tuin geweest: een feest vonden ze het!
Ook hebben ze hun wormkuur gehad. Er is weer veel bezoek geweest en ze worden heel veel geknuffeld. Het zijn hele vrije,open en vrolijke hondjes.
Sommige oortjes doen al verwoede pogingen om te gaan staan..........

Mijn fototoestel vertoont, jammergenoeg, kuren: er komen allemaal strepen op de foto's en ik heb dan ook een groot gedeelte weg moeten gooien. Op een aantal andere foto's zijn de strepen, gelukkig, minder te zien.