IMG 20190119 130032
Chica Kop

Toen wij She-Ra in moesten laten slapen, was het voor mij heel duidelijk dat ik geen tweede hond meer wilde. Ik was er 1000% van overtuigd. Niet omdat ik het niet leuk vond, maar omdat ik ruim 40 jaar honden heb gehad en nu "vrij" wilde zijn................... geen verantwoording en kunnen gaan en staan waar en wanneer ik dat wilde. Shanti was ruim negen, dus we zouden nog wel een aantal jaren plezier van een hond hebben. 

Janwillem wilde wel nog een hond, maar hij legde zich bij mijn besluit neer.
Eén van onze pupouders: Ina van de Laan van Yara's Pride, kreeg in februari 2017 haar laatste nestje: een achterkleinkind van ons eerste Witje: She-Ra. Bij de eerste twee nestjes had Janwillem geholpen bij de bevalling van Yara, maar dit keer kon Ina het prima zelf, het kwam Janwillem slecht uit en ..... wij wilden toch geen pup.

Op een zaterdag, na een workshop van mijn andere grote hobby, besloot ik om even te gaan kijken bij Ina's nestje: dat deden wij elke keer............... 
Heerlijk............. al die witte bolletjes, en die geur...................... Maar: ik wilde absoluut geen pup, ik verkondigde dat ook met volle overtuiging aan de daar aanwezige pupouders en 's avonds tegen Janwillem.
De volgende ochtend stelde ik Janwillem voor om samen even te gaan kijken bij de pups..................... Ik heb er 's nachts zo over na liggen en denken en besloten om het toch te doen: op voorwaarde dat het Janwillems hond zou worden: hij moest cursus doen en hij was de "hoofdverantwoordelijke". 

Wat ben ik blij met deze beslissing geweest!!! Ik heb echt nog geen moment spijt gehad!!!! Toen wij ook nog onze Shanti in hebben moeten laten slapen, was ik zo blij met onze Chica!!!

Chica is zoals een witje moet zijn: enigszins gereserveerd naar vreemden, stapelgek op bekenden, energiek en enthousiast als we met haar er op uit gaan, binnen de rust zelve........................... en haar uiterlijk.................. een prachtig, stevig gebouwd teefje, met een spierwitte vacht, die zij van oma Ayla geerfd heeft en donkere ogen.

Wij zijn "het traject ingegaan", hebben volgens het fokreglement van de RZWH de benodigde gezondheidsonderzoeken laten doen en haar laten keuren. Op 01-07-2018 is Chica goedgekeurd en mogen wij met haar "fokken".

Schofthoogte 61 cm, HD-B Norbergwaarde 40 uit 40, ED-vrij, MDR1 normaal (vrij), DM N/DM.

Klik hier voor haar stamboom. 

Klik op onderstaande foto's voor groter formaat; om in een fotoshow te bekijken, klik op een foto en daarna op de pijlen links en rechtsof de pijlen op uw computer.