Dottig Dotten

Dotpainting  (schilderen in stippen) is de traditionele teken- en schildertechniek van de Australische Aboriginals.
Dotpainting wordt gebruikt om een ​​verhaal te vertellen. Dit verhaal kan zijn oorsprong vinden in oude mythologische tijden, het heden of de toekomst, samenvallend in de droomtijd, het bijzondere en voor de westerse mens uiterst moeilijk te begrijpen tijdconcept van de Aboriginals.

In de hobby wordt er veel met Mandala's gewerkt: een plan, kaart van geometrisch patroon dat metafysisch of symbolisch de kosmos uitbeeldt in de Tibetaanse kunst en het Tibetaans boeddhisme. Het is een hele rustgevende, en zeer gedetailleerde bezigheid.  

De mandala's zijn gedot op "ouderwetse vinyl LP's." Het is moeilijk ivm lichtinval en reflectie om ze duidelijk erop te krijgen, vandaar dat er soms lichtplekken te zien zijn. De zon en de maan heb ik van porseleingips gegoten en daarna op de lp vastgezet. 

Alle waxinelichthouders, stenen en hartjes heb ik zelf gegoten van een hoogwaardige porseleingips.De Yin Yang waxinelichthouders bestaan ​​uit twee delen die los, maar ook tegen elkaargeplaatst kunnen worden. 
De acrylverf die ik gebruik is van een hoge kwaliteit: Americana van Deco Art, Amsterdam en Cadence. Alles wordt goed afgelakt.

Voor het servies gebruik ik Pebeo porseleinverf. Deze artikelen worden afgebakken in de over en kunnen daarna gewoon afgewassen worden. Er wordt geadviseerd om dit niet in de afwasmachine te doen.
De borden kun je gebruiken als presentatieborden. Ga hier niet met een mes op snijden.

Alle artikelen zijn handwerk en geen één artikel is hetzelfde.
Kijk in het linkermenu voor foto's.