Dinsdag 06-05-08
Afgelopen nacht ben ik beneden bij Ayla in de kamer gaan slapen. Ik ben inmiddels gestopt met  temperatuur opnemen. Ayla vond het niet prettig meer en aangezien we haar toch niet meer alleen laten, vind ik het niet nodig haar daarmee lastig te vallen. Ze is vanavond behoorlijk onrustig, hijgt veel en voelt zich af en toe duidelijk niet prettig. Ze heeft wel normaal gegeten. 
Ik ben een poosje samen met haar bij de werpkist gaan zitten. Later ben ik op mijn matras gaan liggen en eerst kroop Shanti direct bij me, later heeft Ayla een hele poos bij mij gelegen.  Ben benieuwd hoe ik vannacht zal slapen.......................

Zaterdag 03-05-08
Gisterenochtend was de temperatuur 37,8 en 's avonds laat 37,64.
Vanmorgen was de temperatuur 37,8 en vanavond laat 37,98. Er is dus nog niets aan de hand. Ze slaapt veel en zodra ik even ga zitten, komt Ayla direct bij me liggen.
Vandaag heb ik een hek om de werpkist neergezet, zodat ze rust kan hebben als ze dat wil. Degene die het meest in de werpkist ligt is alleen niet Ayla, maar She-Ra. 
Ayla heeft er wel ingelegen toen ze een heerlijk "graanvarkensoor" gekregen heeft. Het is zo'n makkelijke hond, ze doet precies wat ik wil, dus ik ga er geen druk op leggen. Ze mag nu nog gewoon liggen waar ze wil en als het grote moment is aangebroken ga ik samen met haar  bij de werpkist zitten. Ik heb alvast over een gedeelte van de werpkist een kleed gehangen, zodat ze "beschermd" ligt.
 
Donderdag 01-05-08
Vandaag is Ayla precies 8 weken zwanger. Ik ben dan ook begonnen met het opnemen van haar temperatuur, zodat ik ongeveer weet wat haar gemiddelde, normale temperatuur is. Het is bij honden zo  dat, als de temperatuur met ongeveer 1 graad daalt en vervolgens weer naar normale waarde stijgt, de bevalling met vrij grote zekerheid binnen 24 uur gaat beginnen.  Vanmorgen om 10.30 uur was haar temperatuur 37,93 en vanavond om 21.30 bedroeg deze 37,60. Het is opvallend hoe ze naar mij trekt............ Normaal gesproken zit ze meer bij Janwillem, maar nu komt ze steeds bij mij liggen.

Woensdag 30-04-08
Inmiddels is Ayla bijna 8 weken zwanger. Ik fiets niet meer met haar, maar zorg wel dat ze in conditie blijft.  Ze eet goed, slaapt veel en is heel aanhalig. Als ze bij me komt, gaat ze strak tegen me aan liggen. Ze speelt nog wel met Shanti, maar ook dat doet ze rustig. Ze gaat niet uit zichzelf in de werpkist liggen, maar als ik haar erin roep, gaat ze braaf liggen. Ze ligt ook regelmatig in de bench, die hier nog staat voor Shanti. Shanti krijgt haar eten nog steeds in de bench, maar ik doe het deurtje nooit dicht. Als ik weg ben zijn de drie dames gewoon in de kamer en dat gaat prima.

Dinsdag 22-04-08
Ayla is een echte zwangere dame. Ze is nog aanhaliger dan ze al was en ze eet goed.  Ze vermaakt zich prima met She-Ra en Shanti, maar ik houd haar wel wat rustig. Ze is stapel op stokken en balletjes, maar ik laat haar daar niet meer achteraan rennen: onverwachte bewegingen wil ik zoveel mogelijk vermijden. Ik fiets nog wel een keer per dag met haar in een rustig tempo. Ze moet tenslotte in een goede conditie zijn voor de aanstaande bevalling.