Inmiddels is bekend wie naar welke puppenouder gaat. Beide pupoudergezinnen zijn blij en helemaal tevreden met de keuze die wij, samen met Canou en Chakra, gemaakt hebben.

Pupje blauw
Pupje Blauw gaat bij Jescica en haar gezin wonen.
Pupje rood
Pupje rood gaat bij Edwin en Melika wonen.

Zondag 08-06-08

Afgelopen woensdag hebben C&C hun tweede wormkuur gekregen. Ook She-Ra en Ayla hebben er een gekregen. Ayla uiteraard omdat zij de ontlasting van haar kids opruimt en She-Ra, omdat zij haar taak als oma erg secuur uitvoert: ook zij ruimt de ontlasting van haar kleinkinderen op. Shanti heeft pas nog een wormenkuur gehad, zij krijgt, net als Ayla en She-Ra, als de pups naar hun "ouders" gaan.
In de kamer en de tuin liggen diverse speeltjes en attributen van verschillende vorm en materiaal, zodat ze daar aan kunnen wennen.
Gisteren heeft Janwillem het gras gemaaid, terwijl ze in de tuin waren en ook de stofzuiger zijn ze aan gewend, want niet alleen de kamerkennel, maar ook de kamer wordt elke dag gezogen als zij er bij zijn. Gisteren was het zelfs zo dat Chakra naast de stofzuiger zat, terwijl die aan was. De werpkist is inmiddels vervangen door de bench, maar ze zijn eigenlijk de hele dag buiten in de tuin en 's nachts liggen ze het liefst op de rubberen mat die in de kamerkennel ligt. Twee pups heeft voor- en nadelen. Het nadeel is dat ze "alleen" elkaar hebben en aangezien de slaapbehoefte verschillend kan zijn, kan dat wel eens vervelend zijn: de een wil spelen en de ander slaapt................... gelukkig is daar Shanti: zij wil altijd spelen, dus dat probleem is opgelost.

Een van de grote voordelen is natuurlijk dat je veel kunt knuffelen en spelen, alhoewel we daar weinig gelegenheid voor krijgen, want zodra ze wakker zijn, "duiken" Ayla, She-Ra en Shanti er "bovenop". Ik doe ze daarom dan ook wel af en toe apart in de tuin. Shanti vindt dat niet zo leuk......................

Eten doen de beide heren ook goed. In eerste instantie had ik ze pap met wat Energique puppenvlees gegeven, daarna ben ik ze geweekte brokjes gaan geven en daar waren ze helemaal gek van. Inmiddels krijgen ze vier tot vijf keer per dag Energique puppenvlees, aangevuld met Ayla's moedermelk.  De eerste keer dat ze vlees kregen had Chakra het al op voordat wij (en hijzelf) het in de gaten hadden.

Datum Canou Toename % Chakra Toename %
05-06-08    3600       200  5,88    3500        200 6,06  
08-06-08 4100 500 13,89     3800 300 8,57