Week 6 is voorbijgevlogen.
Bijna elke dag is er wel iemand op bezoek geweest om te knuffelen en te spelen met Canou en Chakra. Inmiddels ben ik ook al een paar keer even buiten geweest en hebben ze met diverse kinderen kennis gemaakt: alles vinden ze even leuk.

Het allerleukste vinden wij eigenlijk wel de manier waarop Shanti met haar "pleegbroertjes" speelt. Shanti is zelf natuurlijk nog een soort pup met haar 7 maanden (eigenlijk een puber), dus zij is onvermoeibaar en vindt het leven een groot feest. Ze helpt ook duidelijk mee met de opvoeding: soms mogen de pups even denken dat ze de baas zijn om vervolgens weer even te merken dat Shanti toch echt wel boven de twee heren staat.  Verder is het natuurlijk heel makkelijk dat Shanti er bij is, want als een van de heren slaapt en de ander wil spelen, hoeft hij maar naar Shanti toe te gaan en het is weer "bal".

 

Ook de manier waarop Ayla zich "ermee bemoeit"  is geweldig om te zien: ze kunnen behoorlijk piepen tijdens het spelen en ze reageert niet, terwijl ze op een ander piepje er direct bij is. 

Het allermooiste is de "gebarentaal" waar de honden gebruik van maken..... wij genieten daar erg van.

Wat het eten betreft gaat het ook prima: ze kregen eerst Energique vlees en Eukanubabrokken die ik eerst liet weken.... inmiddels eten ze "ongeweekte" brokken en Energique vlees. Af en toe willen ze nog wel wat bij Ayla drinken, maar Ayla heeft daar niet zo'n zin in........... de beide heren hebben hele scherpe tandjes...............

Canou en Chakra zijn twee verschillende hondjes qua uiterlijk: Canou weegt inmiddels 6000 gram en Chakra 5500 gram en dat is te zien. Eigenlijk hoeven ze geen bandjes om, want ze zijn goed uit elkaar te houden. De oren van Chakra gaan duidelijk als eerste staan, je ziet ze per dag omhoog gaan. Canou laat ze nog lekker hangen.

Pupje blauw
Pupje rood